29 грудня 2023 року, на 49-му році життя, після тривалої важкої хвороби, відійшов до Господа клірик Вінницької єпархії — протоієрей Олексій Наваліхін.

Священик народився 15 липня 1975 року. Навчався у Вінницькій 30-й загальноосвітній школі, а також в 7-у будівельному училищі. У 1994 році вступив до Київської духовної семінарії, після закінчення якої продовжив навчання в академії.

В 1998 році рукопокладений в диякона, тодішнім архієпископом Вінницьким і Могилів-Подільським Макарієм (Свистуном), а згодом 2 червня 1998 року, рукопокладений в сан священника в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці.

Протягом трьох років отець Олексій ніс своє служіння в Хмільницькому благочинні. Був настоятелем місцевих парафій сіл Думенки, Лозова та Вугли.

З 1999 року, разом із своїм рідним братом протоієреєм Сергієм, отець Олексій розпочав будівництво храму святої блаженної Ксенії, на березі річки Південний Буг у Вінниці. Останні роки життя отець Олексій боровся із важкою хворобою, переніс багато операцій, але не покидав священицьке служіння і щоразу, коли була змога звершував богослужіння.

Останніми днями стан здоровʼя священника різко погіршився. Сьогодні 29 грудня, о 2:35 ночі, отець Олексій відійшов до Господа.

Митрополит Варсонофій від імені духовенства та вірян Вінницької єпархії, а також від себе особисто висловлює щирі співчуття родині спочилого, матінці Ксенії, дітям, внукам, а також парафіянам храму святої блаженної Ксенії, де жив і ніс своє пастирське служіння отець Олексій Наваліхін. Молимось за упокій його безсмертної душі!

Від Олег

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.